Appelbollen

4 plakken bladerdeeg
4 kleine appels (bv. goudreinet of elstar)
100 gram amandelspijs
2 eetlepels boter
3 eidooiers
bloem

Bereidingstijd: 30 minuten
Voor 4 stuks

Verwarm de oven voor op 220ÂșC.
Schil de appels en boor het klokhuis eruit. Meng in een kom het amandelspijs met 1 losgeklopte eidooier. Bestuif het aanrecht met bloem en rol hierop het bladerdeeg een stukje uit. Plaats een appel op het bladerdeeg en vul de appel met het spijs en leg op de appel een stukje boter. Vouw het bladerdeeg om de appel heen met de punten naar elkaar toe en maak de randen vochtig met een beetje water. Plak de randen dicht met de resterende losgeklopte eidooier. Draai de appelbol om en prik een gaatje in het deeg. Smeer de bol licht in met het ei en bestrooi de appelbol losjes met suiker. Bak de appelbol gedurende 20 minuten af in de voorverwarmde oven.

Vergeet vooral niet om een gaatje in het deeg te prikken. Hierdoor kan het lucht verdwijnen en zorgt het voor dat het deeg niet knapt.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.