Kiprollade met uiensaus

1 kiprollade (ca. 600 gram)
5 blanke uien
50 gram boter
1,5 dl kippenbouillon
1 eetlepel maizena
2 kruidnagels
3 laurierbladen
2 takje verse tijm
peper naar smaak

Bereidingstijd: 70 minuten
Voor 4 personen

Laat de kiprollade op kamertemperatuur komen. Bestrooi de rollade met peper. Verhit de boter in een braadpan en braad het vlees aan in de hete boter, tot deze aan alle kanten mooi bruin is. Neem daarna de rollade uit de pan.
Voeg voorzichtig het bouillon bij de boter (let op voor spatten) en laat het geheel koken, doe dan de rollade weer terug in de pan. Snijd de uien grof en voeg dit samen met de kruidnagels, de laurierblaadjes en de takjes tijm toe aan het vlees. Laat de rollade op een zacht vuur, met het deksel op de pan, in 50 minuten gaar smoren. Keer de rollade regelmatig om. Haal de rollade uit de pan en houd hem warm in aluminiumfolie. Verwijder de kruidnagels, de laurierblaadjes en het takje van de tijm. Maak een glad papje van de maizena met een beetje water en voeg dit toe een aan de ui. Roer goed door totdat een gebonden saus ontstaat.
Snijd de rollade in plakken, schenk de saus erover heen en serveer.

Tip: mocht je vlees overhouden maak dan de volgende dag een broodje warm vlees, ook lekker!

One Comment

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.