Lamsstoofpot met aardappelpuree

500 gram lamsfilet
1 rode paprika
1 groene paprika
2 teentjes knoflook
1 kleine aubergine
1 kleine winterwortel
2 rode uien
250 ml runderbouillon
100 ml volle rode wijn
peper en zout naar smaak
2 takjes rozemarijn
2 takjes tijm
aardappelpuree
4 plakjes cheddar

Zet een middelgrote braadpan op het vuur en snipper ondertussen de uien en knoflook in grove stukken. Doe een scheut olijfolie in de pan en bak hierin de ui, knoflook en het lamsvlees tot dat het vlees goed dichtgeschroeid is. Blus het geheel af met de rode wijn en laat 1 minuutje doorkoken om de alcohol te laten verdampen. Voeg vervolgens de runderbouillon, de rozemarijn en tijm toe en temper het vuur, dek de pan af met de deksel en laat het geheel 1 uur stoven.
Was de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Schil de aubergine en snijd in stukken. Schil de wortel, halveer in de lengte en snijd in plakken. Voeg de groente toe aan de stoofpot en laat het geheel voor 45 minuten stoven.
verwarm de oven voor.
Verdeel de stoofpot over 4 eenpersoons ovenschaaltjes en dek af met aardappelpuree. Scheur de plakjes cheddar en verdeel over de schalen. Zet de ovenschaaltjes gedurende 5 minuten over de grill totdat de cheddar is gesmolten en serveer.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.