Oosterse Mosselen

2 kilo mosselen
800 gram tomaten
250 ml kokosmelk
3 groene pepers
1/2 bosje koriander
2 teentjes knoflook
1 eetlepel olijfolie

Bereidingstijd: 25 minuten
Voor 2 personen

Extra benodigdheden: mosselpan of een andere grote (soep)pan

Was de mosselen onder stromend water, let hierbij op dat de mosselen sluiten. Als ze niet sluiten dan zijn ze niet goed en moet je ze weggooien. Je kunt de mosselen helpen met sluiten door met een lepel op de bolle kant van de mossel te tikken.
Ontvel de tomaten en snijd deze in stukken. Snijd de korianderblaadjes fijn.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in de mosselpan en fruit hierin de groene peper en 2 teentjes uitgeperste knoflook gedurende 1 minuut. Voeg de ontvelde tomaten en de kokosmelk toe en roer het mengsel totdat het kookt. Voeg dan de mosselen toe en doe de deksel op de pan. Laat de mosselen voor een kleine 10 minuten koken, totdat de schelpen helemaal geopend zijn. Garneer de mosselen rijkelijk met de koriander en serveer ze met brood en een mosselsausje.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.