Gehakttaart met paprika

9 plakjes bladerdeeg
2 eetlepels olijfolie
1 ui
1 paprikamix (geel, groen, rood)
500 gram rundergehakt
paprikapoeder, peper en zout naar smaak
tzazikisaus voor erbij

Bereidingstijd: 40 minuten
Voor 4 personen

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd deĀ  ui grof. Was de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en zaadjes en snijd de paprika’s in reepjes.
Laat het bladerdeeg ontdooien. Leg de bladeren overlappend op een met bakpapier beklede bakplaat, druk de naden goed aan. Voeg aan het gehakt de paprikapoeder, peper en zout en meng de kruiden goed door het gehakt. Verhit de olijfolie in een koekenpan bak hierin het gehakt rul. Voeg de ui en de repen paprika toe en roerbak het geheel gedurende 5 minuten. Verdeel het gehaktmengsel over de plakjes bladerdeeg en bak de taart in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Haal de taart uit de oven en snijd in 4 stukken. Serveer met de tzazikisaus.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.