Schouderkarbonade met saliesaus

2 schouderkarbonades
peper en zout naar smaak
klontje boter
1 teentje knoflook, fijngehakt
2 takjes salie, fijngesneden
3 sjalotten, fijngesnipperd
2,5 dl crème fraîche
1 dl slagroom

Bereidingstijd: 25 minuten
Voor 2 personen

Bestrooi de karbonades met peper en zout. Verhit in een koekenpan een klontje boter en bak in de hete boter de karbonades aan elke kant 2-3 minuten. Haal ze uit de pan. Bak in het braadvet de fijngehakte sjalot met de knoflook even aan. Voeg de slagroom en crème fraîche toe en roer de aanbaksels los en breng aan de kook. Voeg de salieblaadjes toe en leg de karbonades terug in de pan. Doe een deksel op de pan en laat de karbonades op laag vuur gedurende 15 minuten stoven. Breng de saus op smaak met peper en zout.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.