Tournée Générale

Wat krijg je als je punker en wijnliefhebber Ray Cokes samen zet met de bourgondische Vlaming Jean Blaute? Geweldige televisie.

In de nieuwe reeks van Tournée Générale gaan de twee weer op reis in bierland België en kiezen ze voor de route van de smaak. In de tien afleveringen is alle aandacht voor zowel klassieke als vernieuwende Belgische bieren, ingrediënten en de gastronomische trends op biergebied. Het beloofd een roadtrip te worden ‘die helemaal in het teken staat van feelgood, humor en genieten’.

De eerste reeks werd uitgezonden in 2009. In deze serie gingen de heren op zoek naar die ingrediënten waarmee zij hun eigen Tournée Générale-bier konden brouwen. De zoektocht mondde uit in dit eigen biertje, een dvd én een boek. Wil je afleveringen en korte fragmenten ‘herbekijken’ dan kan dat o.a. op YouTube of op hun eigen pagina.

Ook dit keer zal het dynamische duo hun eigen bier samenstellen. Een bier dat perfect moet passen bij het unieke Tournée Générale-gerecht dat ze samen met voormalig ladychef of the year Sofie Dumont zullen creëren, of is het andersom? Maar uiteindelijk is het een ‘zinnenprikkelende reis die de bourgondiër in elk van ons zal kunnen bekoren.’

Tournée Générale, Vlaamse tv-zender Eén, vanaf woensdag 19 januari 21.35 uur.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.