Halve kip met zigeunersaus

4 gemarineerde en voorgegaarde halve kippen (vraag de poelier)
1 groene paprika
1 rode paprika
1 ui
1 groene peper
2 teentjes knoflook
150 gram champignons
1 blikje tomatenpuree
2 koffielepels bruine basterdsuiker
2,5 dl kippenbouillon
peper en zout naar smaak
1 eetlepel olijfolie
eventueel een beetje allesbinder

Bereidingstijd: 35 minuten
Voor 4 personen

Verwarm de oven voor op 150 graden. Snijd de groene en rode paprika in kleine blokjes. Pel en snipper de ui en knoflook. Halveer de peper over de lengte, verwijder de zaadlijsten en de zaadjes en snijd in dunne plakjes. Borstel de champignons schoon en snijd in plakjes. Maak de bouillon. Schenk een beetje water in een braadslee met rooster en leg op het rooster de halve kippen. Zet de kip in de oven op het moment dat je de bouillon toevoegt aan de saus.

Verhit olijfolie in een sauspan en bak hierin de ui, knoflook en de peper totdat de ui glazig ziet. Voeg de tomatenpuree toe en bak gedurende 1 minuut, voeg daarna de paprika toe en roerbak gedurende 3 minuten. Voeg daarna de champignons, bouillon en suiker toe en laat op matig vuur de saus gedurende 20 minuten inkoken. Breng op smaak met peper en zout. Is de saus nog te dun, voeg dan een beetje allesbinder toe.
Haal de kip uit de oven en leg deze op twee borden, serveer de saus er apart bij. Lekker met friet of gebakken aardappels en sla.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.