Vispotje

400 gram zalmfilet
600 gram pangafilet
1 grote prei
1 venkel
2 rode uien
2 teentjes knoflook
2 dl kookroom
2 dl visbouillon
1 dl witte wijn
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel provenvaalse kruiden
klein bosje verse peterselie

Bereidingstijd: 30 minuten
Voor 4 personen

Snijd de zalm en pangafilet in stukjes van 1 bij 1 cm. Halveer de prei, snijd in plakjes en was de prei in een vergiet. Laat goed uitlekken. Snijd het kontje en de bovenkant van de venkel. Snijd de venkel in kleine reepjes. Pel de rode ui en knoflook, snipper ze fijn. Hak de peterselie fijn en maak de bouillon.
Verhit in een kookpan de olijfolie en fruit hierin de ui samen met de knoflook. Voeg de prei en venkel toe en roerbak het geheel gedurende 5 minuten. Voeg daarna het visbouillon en witte wijn toe en laat voor enkele minuten koken. Doe de stukjes vis samen met de kruiden en kookroom in de pan, roer goed en laat gedurende 10 minuten op laag vuur koken.
Verdeel de soep over 4 diepe kommen en garneer met de peterselie. Serveer met vers afgebakken brood.

One Comment

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.