Simpele Bami Kip

500 gram kipfilet
400 gram Thaise of Chinese wokgroenten
1 zakje mix voor Bami (bijvoorbeel Conimex)
olijfolie
Mie, pindasaus, kroepoek en een gebakken ei voor erbij

Bereidingstijd: 30 minuten
Voor 4 personen

Bereid de Mie volgens de verpakking (2 nestjes per persoon, ongeveer 10 minuten in kokend water). Giet de Mie na het koken af en laat afkoelen. Snijd de kipfilet in blokjes en bak deze, terwijl de Mie staat te koken, op hoog vuur in een hapjespan in olijfolie aan tot ze helemaal wit zien. Voeg de wokgroenten toe en laat deze een minuut of 5 onder een deksel op matig vuur meebakken. Roer als laatste de kruidenmix erbij en laat op een laag pitje staan. Voeg de Mie toe wanneer deze is afgekoeld en laat op een laag pitje nog even doorwarmen. In de tussentijd kun je de pindasaus bereiden en eventueel een eitje bakken. Serveer in warme borden met een beetje kroepoek.

One Comment

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.