Eppink, niet zomaar een slager

Het familiebedrijf Vers-service Herman Eppink is, al sinds 1874, een allround slagersbedrijf. Vanuit Neede in de Achterhoek bedienen ze zo’n 200 restaurants; van Ede-Wageningen en Arnhem tot aan de Duitse grens. Daarnaast zijn ze thuis in de catering met als specialiteit Outdoor Cooking en zijn ze inmiddels druk bezig met het opzetten van een biologische slagerslijn. Bij alles wat ze doen staat de ambacht voorop. Het enige dat ze nog niet doen is direct aan de consument verkopen maar in de toekomst komt hier wellicht verandering in, de plannen zijn er in ieder geval wel naar.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

er zijn geen afbeeldingen gevonden

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Het stuk ambacht dat Eppink bied, gaat verder dan alleen met zorg en vakmanschap uitbenen van een stuk vlees en verwerken tot een eindproduct. De 6e generatie in de persoon van Han Eppink werkt hard aan een nieuwe slagerslijn. Vleesproducten met zo min mogelijke kunstmatige toevoegingen zoals e-nummers. Voorbeelden hiervan zijn ambachtelijke leverworst met bijvoorbeeld cranberry en appel of slagroom, ambachtelijke achterham en pat├ęs. Han wil de lijn van deze vleesproducten verder uitzetten en in de nabije toekomst een webwinkel opzetten waar de consument dan dus direct bij de producent kan bestellen. Zodra zich hierin nieuwe ontwikkelingen voor doen, zal je dit natuurlijk op etenofzo.nl kunnen lezen.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

er zijn geen afbeeldingen gevonden

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Naast extra aandacht voor het ambacht en biologisch vlees zijn ze onlangs de samenwerking aangegaan met Nice to Meat om elkaars assortiment, kennis, vaardigheden en markt aan te vullen. Nice to Meat kennen we vooral van het rijpen van vlees en het feit dat ze bijna exclusief leverden aan het hogere horeca segment en dat dan vooral in het westen van het land. Door deze samenwerking biedt Eppink nu ook bijvoorbeeld mooi gerijpte wagyu of ander heerlijk gerijpt vlees. Daarnaast is de kans toegenomen dat je ook in de westelijke provincies vlees van Eppink op je bord krijgt.

Kortom, een familiebedrijf als Eppink toont wederom aan dat aandacht voor kwaliteit, ambachtelijke methode en duurzame vleesverwerking lonen. Bovendien is het erg lekker!

One Comment

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.