Lasagne met knolselderij

1 kleine knolselderij
250 gram gehakt (h.o.h.)
1 rode paprika
3 uien
1 blik tomatenblokjes
1 rode peper
150 gram gemalen jonge kaas
peper en zout naar smaak
half bosje platte peterselie, fijngesneden
1 teentje knoflook

Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
Snijd boven- en onderkant van de knolselderij en snijd daarna in dunne plakken. Verwijder daarna de schil. Kook de plakken knolselderij in ruim kokend water in circa 7 minuten voor. Giet de knolselderij af.
Snijd ondertussen 2 uien fijn, halveer de peper over de lengte en verwijder de zaadlijsten en de zaadjes. Verhit olijfolie in een sauspan en fruit de ui samen met de peper totdat de ui glazig ziet. Voeg de tomatenblokjes en een uitgeperst teentje knoflook toe en roer door. Zet het vuur laag, laat de saus gedurende 10 minuten koken. Voeg daarna de fijngehakte peterselie toe, breng de saus op smaak met peper en zout en roer goed door.
Snijd de rode paprika in kleine blokjes en snijd de laatste ui ook fijn. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak hierin het gehakt rul, voeg daarna de rode paprika, ui, peper en zout toe en roerbak gedurende 5 minuten.
Vet een ovenschaal in met boter en leg op de bodem de helft van de plakken knolselderij, schep daarop de helft van het gehaktmengsel en daarop de helft van de tomatensaus. Herhaal dit nog een keer en dek de lasagne af met de gemalen kaas. Zet daarna de ovenschotel gedurende 20 tot 25 minuten in de oven. Laat de lasagne iets afkoelen alvorens te serveren.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.