Gehaktbrood met gegrilde paprika

500 gram rundergehakt
1 ui
1 grote rode peper
2 teentjes knoflook
2 grote gegrilde paprika (pot)
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel korianderpoeder
2 theelepels paprikapoeder
versgemalen peper en zout naar smaak
20 gram paneermeel (ca. 2 eetlepels)
1 blikje tomatenpuree
2 eetlepels fijngesneden bladpeterselie
2 takjes bladpeterselie (ter garnering)
2 scharreleieren
olijfolie en/of boter
extra: 2 cakevormen van 15 cm lang (te koop bij AH).

Bereidingstijd: 60 minuten
Voor 4 personen

Verwarm de oven voor op 180 graden celsius. Vet de 2 cakevormen in met boter of olijfolie.
Pel de ui en snipper deze fijn. Halveer de rode peper over de lengte, verwijder de zaadlijsten en de zaadjes en snijd de peper fijn. Pel de teentjes knoflook en snijd in dunne plakjes. Laat de gegrilde paprika uitlekken, snijd deze eerst in fijne sliertjes. Leg een paar sliertjes apart, dit ter garnering. Snijd de rest in kleine blokjes. Klop de 2 scharreleieren los. Doe alle kruiden samen in een schaaltje en zet deze klaar voor gebruik.
Verhit olijfolie in een koekenpan op matig vuur en fruit hierin de ui samen met de knoflook en spaanse peper gedurende 3 minuten. Voeg de kruiden toe en bak deze 1 minuut mee zodat de aroma’s vrijkomen. Zet het vuur uit en laat het uimengsel licht afkoelen.
Doe in een grote schaal de gehakt, paneermeel, de losgeklopte eieren, fijngesneden paprika, bladpeterselie, tomatenpuree en het uimengsel en kneed alles goed door. Verdeel het mengsel over de 2 cakeblikken en druk het mengsel goed aan. Zet beide bakvormen in een braadslee en schenk hierin zoveel kokend water dat de cakevormen tot halverwege onderstaan. Zet het gehaktbrood voor 35 minuten in de oven. Haal de gehaktbroodjes uit de oven en laat het gedurende 10 minuten in de braadslee met water staan.
Stort de gehaktbroodjes op een bord, keer ze daarna om. Dep m.b.v. keukenpapier het vrijgekomen vocht van het bord. Garneer beide broodjes met de sliertjes gegrilde paprika en blaadjes platte peterselie.
Lekker met gebakken aardappels en een frisse salade.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.