Oregano soesjes met hartige vulling

Voor de soesjes:
100 g bloem
75 g boter
3 eieren
150 ml water
1,5 theelepel oregano
extra: spuitzak

Voor de vulling:
125 gram crème fraîche
2 eetlepels mascarpone
1 gegrilde paprika (pot)
5 zongedroogde tomaten
6 blaadjes basilicum
2 theelepels paprikapoeder
zout en peper naar smaak

Bereidingstijd: 35 minuten
Voor 12 soesjes

Soesjes:
Verwarm de oven voor op 200 graden celsius. Zeef de bloem boven een kom en snijd de boter in stukjes.
Breng in een sauspan of een pan met dikke bodem 150 ml water samen met de blokjes boter, mespunt zout en de oregano aan de kook. Zodra de boter gesmolten is, de bloem ineens toevoegen en met een houten pollepel blijven roeren tot het deeg als bal van de bodem loslaat.
Neem de pan van het vuur en laat het deeg iets afkoelen. Klop de eieren met een garde een voor een door het deeg tot het deeg stevig en glanzend is.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe een spuitmondje met een glad, rond spuitgat in een spuitzak en schep het deeg in de zak. Spuit het deeg, op enige afstand van elkaar in kleine bergjes op de bakplaat. Schuif de bakplaat in het midden van de oven gedurende 17 minuten. Open de oven niet tijdens het bakken om inzakken te voorkomen. De soezen zijn gaar als ze licht en luchtig aanvoelen en gemakkelijk loslaten van bakplaat. Schakel de oven uit en zet de ovendeur op een kier en laat de soezen in 10 minuten afkoelen.

Maak ondertussen de vulling. Snijd de gegrilde paprika en de zongedroogde tomaten in fijne stukjes. Hak de basilicum fijn. Meng in een schaal de crème fraîche samen met de mascarpone, stukjes gegrilde paprika, zongedroogde tomaat, fijngehakte basilicum, peper, zout en paprikapoeder goed door mekaar. Zet klaar voor gebruik.

Knip de soezen open met een keukenschaar en leg op elke onderkant een koffielepel vulling en doe de bovenkant weer erop. Leg de soesjes op een schaal en strooi nog wat paprikapoeder over.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.