Zuurkooltaart met appel

6 plakjes deeg voor hartige taart*
500-750 gram zuurkool
3 sjalotten
250 gram spekjes
2 middelgrote elstar appels
200 ml crème fraîche
3 eieren
150 gram geraspte pittige kaas
1 koffielepel mosterd
2 theelepels paprikapoeder
peper en zout naar smaak

Bereidingstijd: 50 minuten
Voor 4 tot 6 personen

Verwarm de oven voor op 200 graden en laat de deegplakjes voor hartige taart ontdooien.
Laat de zuurkool uitlekken en snijd deze nog wat fijner en pluk daarbij de zuurkool uit mekaar. Pel de sjalotten en snipper deze fijn. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in stukjes. Klop de eieren los en meng dit met crème fraîche, kaas, mosterd, peper en zout.
Verhit een halve eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de spekjes samen met de fijngesneden sjalotten gedurende 4 minuten. Voeg daarna de zuurkool, stukjes appel en paprikapoeder toe en roerbak alles voor nogmaals 4 minuten.
Vet de taartvorm in en bekleed hem met de plakjes deeg. Stort het zuurkoolmengsel in de taartvorm en verdeel dit over het bladerdeeg. Schenk het eimengsel gelijkmatig over de zuurkool. Laat de taart in de voorverwarmde oven in ongeveer 30 minuten gaar worden.

* aantal benodigde plakjes is afhankelijk van de gebruikte taartvorm

[singlepic  id=”623″ w=”150″  float=”left”] [singlepic  id=”624″ w=”150″ ]

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.