Sambal Boontjes

400 gram sperziebonen
1 ui
1 theelepel djahe (gemberpoeder)
1 theelepel laos
2 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel goela djawa (of bruine suiker)
2 teentjes knoflook
3 eetlepels ketchup
1 eetlepel zonnebloemolie
scheut citroensap
25 gram santen
1 eetlepel sambal goreng

Bereidingstijd: 25 minuten
Voor 2-3 personen

Maak de sperziebonen schoon en kook deze in een pan met ruim kokend water met zout in gedurende 5 minuten beetgaar. Spoel de sperziebonen daarna in een vergiet onder koud stromend water af. Verhit in een wok olie en fruit hierin de ui en knoflook. Roer daarna de ketjap, goela djawa, ketchup, sambal, gemberpoeder en laos door de ui en bak het geheel kort door. Voeg daarna de kokoscrème samen met 1 dl water en een scheut citroensap toe aan het uimengsel en breng het geheel, al roerend, aan de kook brengen. Breng op smaak het zout. Schep de sperziebonen door de kruidenmix en kook hierin de bonen gedurende 10 minuten.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.