Mosselen in La Chouffe

2 kilo mosselen
50 cl La Chouffe
1 ui
1 kleine winterwortel
1 prei

Bereidingstijd: 25 minuten
Voor 2 personen

Was de mosselen onder stromend water, let hierbij op dat de mosselen sluiten. Als ze niet sluiten dan zijn ze niet goed en moet je ze weggooien. Je kunt de mosselen helpen met sluiten door met een lepel op de bolle kant van de mossel te tikken.
Pel de ui en snipper deze fijn, schil de winterwortel en snijd in halve maantjes. Was de prei en snijd deze ook in halve maantjes.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in de mosselpan en fruit hierin de ui, prei en winterwortel gedurende 5 minuten. Voeg daarna eerst het bier en daarna de mosselen toe. Doe de deksel op de pan. Laat de mosselen voor een kleine 10 minuten koken, totdat de schelpen helemaal geopend zijn. Serveer de mosselen met brood en eventueel een mosselsausje.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.