Slagerij-Eeterij Piet Scholten

Slagerij-Eeterij Piet Scholten is al sinds 1913 een familie- en slagersbedrijf pur sang. Al vier generaties, van vader op zoon, stroomt het slagersbloed door de aderen van deze familie. Tijdens het gesprek met Piet en Jean Scholten horen wij verhalen over vroegere tijden, hoe grootvader Scholten thuis in de woonkamer naast de oude potkachel zijn worsten rookte maar ook over hoe de jongste generatie een prijs wint met zijn ravioli met parmaham. Je proeft passie voor het slagersvak en alles ademt een grote liefde voor mooi vlees.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

er zijn geen afbeeldingen gevonden

er zijn geen afbeeldingen gevonden

er zijn geen afbeeldingen gevonden

De status van een ‘normale’ slager zijn ze hier inmiddels wel ontgroeid. Ze kiezen voor exclusief vlees zoals Livar (LImburgse klooserVARken), Ibérico van Agroibéricos DeRaza, kalfsvlees van het Spaanse Gallische roodbonte rund (Rubia Gallega) of rundvlees als Irish Hereford. Ofwel kwalitatief hoogstaand en gewèldig vlees. Ze richten zich hiermee op de thuiskok die graag met eerlijke en ambachtelijke producten wil werken. De klanten komen dan ook uit de wijde omgeving naar de slagerij.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

er zijn geen afbeeldingen gevonden

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Scholten staat pal achter het product dat hij verkoopt en vertrouwt hiervoor ook op zijn leveranciers, met wie hij vaak al een jarenlange relatie heeft. Met hen moet hij kunnen lezen en schrijven, wat ertoe leidt dat hij niet voor verrassingen komt te staan en een constant niveau behoudt. Al het vlees wordt in de winkel geleverd, voor een nieuw product moeten ze echter een uitzondering maken. Binnenkort verkopen ze ook Mangalica-varken (wolvarken) die in België wordt gefokt en geslacht. Leveren doet deze slachter niet en zal Scholten toch zelf erop uit moeten om dit mooie product aan zijn assortiment toe te voegen.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

er zijn geen afbeeldingen gevonden

er zijn geen afbeeldingen gevonden

De slagerij staat bekend om zijn exclusieve vlees maar ook voor een (scharrel)kipfilet of de met zorg gemaakte hausmacher en patés kan je bij ze terecht. Scholten is echter door zijn totale assortiment niet de slagerij voor ‘iedere dag’. Ze zijn dan ook van mening dat je niet elke dag vlees hóeft te eten, “maar als je gaat voor vlees, ga dan voor het beste dat er is.”

Slagerij-Eeterij Piet Scholten, Damstraat 2, 2265 AG Leidschendam (070) 3272843

Meer informatie:
Livar
Ibérico Agroibéricos DeRaza
Irish Hereford
Mangalica-varken

6 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.