Aziatische runderstoofpot

500 gram rundvlees (bijv. riblappen)
7 grote sjalotten
3 rode peper
stukje gember (ca. 2 cm)
1 theelepel laos
2 koffielepels garam masala
2 teentjes knoflook
zout naar smaak
olijfolie
(gebakken) rijst voor erbij

Voor 4 personen
Bereidingstijd: 2-3 uur (afhankelijk van kwaliteit vlees)

Haal de rundvlees uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen. Pel de sjalotten en snijd deze fijn. Halveer de spaanse pepers, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en snijd in dunne plakjes. Schil de gember en hak deze fijn. Pel de knoflook en hak deze ook fijn.
Verhit in een braadpan olijfolie en bak hierin de spaanse peper, gember en knoflook gedurende 1 minuut. Voeg de rundvlees toe en schep om totdat het vlees bruin ziet. Voeg de sjalotten en de overige kruiden toe, bak het geheel nog voor een paar minuten en voeg daarna 1,5 dl water toe. Doe de deksel op de pan, zet het vuur laag en laat het vlees gedurende 2-3 uur zachtjes smoren. Roer af en toe. Voeg eventueel op het laatst een beetje maizena toe om de saus dikker te maken.
Serveer met (gebakken) rijst en komkommer.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.