De Compagnon

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Zo af en toe vind je een verborgen plekje op de wereld waar werkelijk een parel van een restaurant is gevestigd. Aan het einde van de Guldenhandsteeg, een zijsteeg van de Warmoestraat in Amsterdam, tref je zo’n parel. Loop je op het ene moment nog tussen de drommen toeristen op de Wallen, voor je het weet sta je in een zeer charmant restaurant. We krijgen één van de beste tafels toegewezen en als we naar buiten kijken, kijken we uit over het Damrak en zien we rechts het Centraal Station. De drukte hebben we achter ons gelaten en nu is het genieten geblazen.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

er zijn geen afbeeldingen gevonden

er zijn geen afbeeldingen gevonden

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Bert van Buschbach, chefkok, bestiert samen met zijn vrouw Sara, vinoloog en sommelier, al ruim 19 jaar dit mooie restaurant. Bert is bekend om zijn truffel, schijnt zelfs de grootste truffelafnemer van Nederland te zijn. Zo’n 100 kilo per jaar schaaft en verwerkt hij in zijn kleine keuken. Je kunt bij De Compagnon dan ook een heus truffelmenu bestellen. Lijkt ons heerlijk maar we gaan toch voor het 5-gangen-verrassingsmenu. Later op de avond blijkt dat de chef er zin in had, de vijf gangen werden er langzaam acht en dat onder het mom “Bert kon het niet laten”. Stiekem kregen we toch wat gerechten waar truffel over geschaafd of verwerkt was, zoals bijvoorbeeld het heerlijke truffelijs.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

er zijn geen afbeeldingen gevonden

er zijn geen afbeeldingen gevonden

er zijn geen afbeeldingen gevonden

 

Lastig met de wijnkeuze werd het ook niet. Ze hebben een behoorlijke wijnkaart maar we besluiten voor het wijnarrangement te gaan: bij elk gerecht een passende wijn. Ook al was Sara zelf niet aan het werk, haar kennis is goed doorgegeven aan de bediening. Zij kwamen steeds met wijnen aanzetten die voltreffers bleken te zijn.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

er zijn geen afbeeldingen gevonden

er zijn geen afbeeldingen gevonden

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Kortom ze weten hier wel wat lekker tafelen is! De Compagnon is echter een klein restaurant, zo’n 40 couverts (lees stoelen) dus reserveren is gewenst. Maar ik zou zeggen: doen!

De Compagnon, Guldehandsteeg 17, Amsterdam, (020) 620 4225

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.