Bananentoet met caramelsaus

Voor de mousse:
4 rijpe bananen
sap van 1 citroen
sap van 1 sinaasappel
1 ei
60 g poedersuiker
1 zakje vanillesuiker
200 ml slagroom
Voor de caramelsaus:
50 gram kristalsuiker
1 dl slagroom
0,5 dl water

Voor 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten, plus 2 uur wachttijd

Pel de bananen en pureer deze met een staafmixer fijn. Voeg aan de bananenpulp citroen- en sinaasappelsap, poedersuiker en vanillesuiker toe en roer goed door. Klop de slagroom stijf en spatel dit door het bananenmengsel. Scheid het ei en klop het eiwit stijf. Spatel dit voorzichtig door het bananenmengsel. Verdeel de mousse over 4 schaaltjes en zet in de koelkast.
Doe voor de caramelsaus de suiker samen met water in een pan met een dikke bodem. Laat het geheel inkoken, zonder te roeren tot het bruin wordt. Haal de pan van het vuur en voeg de slagroom voorzichtig en beetje voor beetje bij de caramel. Schenk het geheel over in een schaaltje en laat het afkoelen.
Haal de schaaltjes bananenmousse uit de koelkast, schenk een klein beetje caramelsaus over en serveer.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.