Preitaart

2 middelgrote prei
125 gram champignons
150 gram hamreepjes
100-120 gram spekreepjes
100 gram geraspte kaas
100 gram slagroom
4 eieren
versgemalen peper naar smaak
1 theelepel marjoraan
2 eetlepels paneermeel
6 plakjes bladerdeeg

Voor 4-6 personen
Bereidingstijd: 20 minuten + 45 minuten wachttijd

Verwarm de oven voor op 200 graden celsius. Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwijder het blad en de uiteinde van de prei, halveer de prei en snijd in dunne plakjes. Was de prei en laat goed uitlekken. Borstel de champignons schoon en snijd in dunne plakjes. Bak de spekreepjes in een koekenpan met anti-aanbaklaag zonder boter of olijfolie gedurende
2 minuten. Voeg de prei, champignons en marjoraan toe en roerbak het geheel totdat de prei iets geslonken is, ca. 3 minuten. Klop ondertussen de eieren los en voeg de hamreepjes, kaas, slagroom en versgemalen peper toe en roer alles door. Voeg hieraan het preimengsel toe en schep alles nog eens goed door. Bekleed een ingevette taartvorm met het bladerdeeg. Bestrooi de bodem met paneermeel. Stort het prei-eimengsel in de taartvorm en smeer egaal uit. Zet de taartvorm in het midden van de voorverwarmde oven en laat deze in 35 minuten stollen en gaar worden.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.