Procureur met whisky en sinaasappel

1 kleine procureur
1 sinaasappel
1 borrelglaasje whisky
1 dl runderbouillon
4 sjalotten
versgemalen peper en zout naar smaak
2 laurierbladeren
2 kruidnagels
50 gram boter
aluminiumfolie

Voor 2-4 personen
Bereidingstijd: 60 minuten

Pers de sinaasappel uit. Pel de sjalotten en hak deze fijn. Meng de runderbouillon met de whisky. Laat de boter smelten in een braadpan en braad hierin de procureur aan alle kanten bruin. Schenk de sinaasappelsap over het vlees en voeg daarna de runderbouillon met whisky toe. Voeg de fijngehakte sjalot, laurierbladeren en kruidnagels toe en leg de deksel op de pan. Laat het op laag vuur gedurende 45 minuten zachtjes gaar worden. Draai het vlees af en toe om. Verwarm ondertussen een serveer- of ovenschaal voor in de oven op 100 graden celcius. Haal het vlees uit de pan, snijd in plakken en leg deze op de voorverwarmde schaal. Dek het geheel af met aluminiumfolie. Zeef het braadvocht boven een sauspan en kook dit in tot de helft. Voeg de crème fraîche toe en roer tot de saus gebonden is. Schenk de saus over het vlees en serveer. Lekker met aardappelpuree, aardappelpartjes of frieten.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.