Ribkarbonade uit de oven

2 ribkarbonades
1 appel (bijvoorbeeld jonagold)
100-125 gram spekreepjes
3 sjalotten
2 eetlepels paneermeel
30 gram boter

Voor 2 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Verwarm de oven voor op 175 graden celsius. Vet een lage ovenschaal in. Pel de sjalotten en hak deze fijn, schil de appel en snijd deze in stukjes. Dep de karbonades droog. Laat de helft van de boter in een koekenpan smelten en braad hierin de karbonades op hoog vuur,
3 minuten per kant. Hevel de karbonades over in de ingevette ovenschaal en bestrooi de karbonades met peper. Bak in de overgebleven boter de sjalotten samen met de spekreepjes gedurende 5 minuten en voeg daarna de stukjes appel to, bak deze mee gedurende
3 minuten. Verdeel het spek-ui-appelmengsel over de karbonades en bestrooi het geheel met de paneermeel. Snijd de resterende boter in kleine stukjes en verdeel dit over de paneermeel. Zet de ovenschaal voor 15 tot 20 minuten in de voorverwamde oven totdat de karbonades gaar zijn en de paneermeel goudbruin ziet. Eetsmakelijk.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.