Klein fornuis

In januari van dit jaar opende Klein Fornuis haar deuren. Het werd tijd dat gastheer George Longhitano zijn droom, een eigen restaurant, waar ging maken. Daarvoor deed hij tien jaar werkervaring op en werkte hij o.a. bij restaurant La Rive in Amsterdam, restaurant Parkheuvel in Rotterdam en als laatste Sodexo Prestige waar hij tal van prachtige evenementen heeft mogen organiseren. Samen met Peter van de Wilk, chefkok, ging hij een nieuw culinair avontuur aan: Klein Fornuis.

Het restaurant is gesitueerd in één van de mooiste gedeeltes van Leidschendam in de wijk ‘De sluisjes’. Aan de vliet, tegenover de sluis is het charmante en tegelijkertijd strak ingerichte restaurant gevestigd. We krijgen een tafel in het midden van de zaak en kunnen zo goed een blik werpen in de open keuken. We zien hoe Peter van de Wilk mooie creaties maakt die ons later ook nog eens goed doen smaken.

Invalid Displayed Gallery

Klein Fornuis werkt met een kleine kaart, zo’n vier voor-, hoofd en nagerechten. Ze koken hier met het seizoen, wat ook betekent dat om de zes weken de kaart wijzigt. Wij besluiten voor de ‘proeverij’ met het bijbehorende wijnarrangement te gaan. Inclusief de amuse krijgen wij zes gerechten geserveerd waaronder rouleau van ossenhaas met creme van eendenlever, rode poon met gegrilde groene asperges en het geweldige nagerecht gemarineerde aardbeien in Heidebitt en sorbet van karnemelk geparfumeerd met basilicum. Het smaakt ons goed en de wijnen die we erbij krijgen zijn mooie begeleiders.

Na een heerlijk avondje tafelen, kunnen wij dan niet anders dan concluderen dat Leidschendam een culinair plekje rijker is.

Klein Fornuis, Sluisplein 9, Leidschendam.

One Comment

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.