Gehakt-paprikataart in filodeeg

6 grote plakken filodeeg
2 uien
2 rode paprika
300 gram lamsgehakt
200 gram feta
1 eetlepel olijfolie
1 ei
2 eetlepels fijngehakte platte peterselie
100 gram geraspte oude kaas
75 gram boter
1 eetlepel broodkruim
versgemalen peper en zout naar smaak
mespunt pikante paprikapoeder

Bereidingstijd: 60 minuten
Voor 4 personen

Pel en hak de uien fijn. Was de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en de zaadjes en snijd de paprika fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit hierin de ui glazig, voeg de paprika toe. Voeg daarna het gehakt toe en bak dit al omscheppend rul. Breng het gehakt op smaak met peper, zout en paprikapoeder en laat het gehakt iets afkoelen.
Verwarm de oven voor op 200°C Verkruimel de feta in kleine stukjes. Voeg de paneermeel of broodkruim toe aan het gehakt, roer het ei, peterselie, geraspte kaas en de feta erdoor.
Smelt in een steelpannetje de boter. Bestrijk een rechthoekige ovenschaal met boter. Bedek de vorm met twee vellen filodeeg en laat deze over de rand hangen. Bestrijk de vellen met de gesmolten boter en leg hierop nog een vel filodeeg. Verdeel het vleesmengsel over de bodem en vouw het overhangende deeg over het vlees. Dek het vlees af met twee vellen filodeeg. Bestrijk het deeg met boter. Leg hierop nog een vel filodeeg en bestrijk deze ook met boter.
Bak de taart in de oven in circa 45 minuten goudbruin en gaar. Serveer de taart met een salade.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.