CuliTour

Twaalf provincies in twaalf maanden waarbij de ‘betere’ restaurants worden bezocht, dat is CuliTour; een initiatief van Clemens Schalkwijk en Patrick van Vliet. Voor €75,- p.p. krijg je een mooi vijfgangendiner inclusief aperitief, bijpassende wijnen, water en koffie/thee en zo kan je op niveau heerlijk dineren. Op dit moment zijn restaurants Savarin (Zuid-Holland), Jérôme (Limburg), Scherp (Zeeland), De Compagnon (Noord-Holland) en De Saffraan (Utrecht) vastgelegd. Binnenkort worden de overige deelnemende restaurants van het aankomende jaar bekend gemaakt.

Tijdens de CuliTour worden de betere restaurants bezocht: “Iedereen in de horeca heeft het moeilijk en vooral op de wat duurdere restaurants wordt nu bezuinigd. Wij willen laten zien dat dat helemaal niet nodig is om altijd maar honderden euro’s kwijt te zijn in dit soort restaurants.” Daarnaast willen Clemens en Patrick de horecabranche positief belichten. “Vooral over de horeca en in het bijzonder toch de vaak wat duurdere restaurants wordt vaak negatief gepraat, het zou te duur zijn, alleen voor de allerrijkste weggelegd etc. We willen dit soort zaken voor een wat groter publiek bereikbaar maken en toch voor een redelijk betaalbare prijs.”

Clemens en Patrick creëren niet enkel een geweldige kans om voor een mooie prijs lekker uit eten te gaan, ze stimuleren de ‘eters’ ook om na afloop van het CuliTour-diner een recensie achter te laten op een culinaire recensiesite naar keuze zoals bijvoorbeeld Iens. Ook op deze manier worden de restaurants positief belicht. Het schrijven van deze recensie is niet verplicht en het is ook geen opdracht die de eters mee krijgen “Als de helft van de eters een recensie schrijven is dat uiteraard al heel wat.”

Per CuliTour-diner zullen er circa 20 plekken beschikbaar zijn. De reserveringen voor bovengenoemde restaurants stromen al binnen, dus weer er snel bij! Voor meer informatie: culitour.nl en alletoprestaurants.nl, de exclusieve mediapartner van CuliTour.

One Comment

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.