Topkoks voor Thuiskoks 5

Er ligt weer een pracht van een kookboek in de winkels: Topkoks voor Thuiskoks deel 5. Naast dat het een mooi vormgegeven boek is met recepten die je doen watertanden, is het ook een boek met een missie. Van elk verkocht exemplaar krijgt een kind in Malawi 40 maaltijden via het schoolvoedselprogramma van het World Food Programme (WFP). Het WFP van de Verenigde Naties is de grootste organisatie ter wereld die honger bestrijdt en dat is ook hard nodig want honger is helaas de grootste bedreiging voor de gezondheid in de wereld.

Invalid Displayed Gallery

Deel 5 van Topkoks voor Thuiskoks koop je niet alleen voor het goede doel, je doet jezelf er ook veel plezier mee. In dit boek geven 40 Nederlandse en Vlaamse topkoks hun geheimen prijs en geven ze recepten die je stap voor stap helpen om een mooie creatie op tafel te zetten. Alle koks werkten belangeloos mee en het zijn niet de minste, denk bijvoorbeeld aan Jonnie Boer, Ron Blaauw, Sergio Herman en Ramon Beuk.

Ramon Beuk is naast tv-kok en culinair ondernemer ook nog eens ambassadeur van dit project. Op de boekpresentatie waar hij collega koks Ronald Kunis (restaurant De Kas) en Jeroen de Zeeuw (restaurant Fris) hielp met een kookdemonstratie zegt hij hier het volgende over:

“Honger is een onderwerp waar ik me al jaren mee bezighoud. Ik begrijp gewoon niet waarom we dit niet kunnen oplossen. Je denkt, als we iedereen een potje gezond verstand geven, is het hongerprobleem zo verleden tijd. Voor mij is eten zo vanzelfsprekend, het staat voor mij gelijk aan genieten. Het is goed om erbij stil te staan wat het met je doet als je geen eten hebt, vooral voor kinderen. Daarom ben ik ook ambassadeur van dit project, omdat het om kinderen gaat, en omdat ik hier een goed gevoel bij heb. Als vader zie ik hoe belangrijk het is als kinderen de ruimte hebben om zich te ontwikkelen. En dat heb je pas, als je voldoende voedsel hebt. Ik vind het bovendien mooi dat het schoolvoedselprogramma ervoor zorgt dat de kinderen weer naar school gaan.“

Het doel is om dit jaar 90.000 boeken te verkopen en zo 3.600.000 maaltijden te sponsoren, doe jij mee?!

3 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.