Buitengewoon eten en drinken

Nu de laatste hand wordt gelegd aan het geheel vernieuwde Damcentrum in Leidschendam, waarbij een groot lelijk plein wordt getransformeerd in een heus, in oude stijl gebouwd, winkel/horecacentrum, opende Buitengewoon eten en drinken hier ruim twee maanden geleden haar deuren. Leidschendam is een fijne brasserie rijker.

Peter van Holstein, een horecaman in hart en nieren, besloot de grote stap te wagen. Met Buitengewoon eten en drinken wil hij graag een ‘huiskamer’ bieden, een plek voor iedereen en voor elk moment van de dag. Je kunt hier dan ook terecht voor bijvoorbeeld de koffie, lunch of borrel maar wij komen dit keer voor het diner.

Peter speelt het liefst de rol van gastheer maar vanwege het ontbreken van een keukenbrigade staat hij zelf in de keuken. En omdat de andere gastheer met een pijnlijke arm, opgelopen bij een potje tennis, thuis zit, staat zijn vrouw Ilse bij uitzondering in het restaurant. Maar niet getreurd, Peter kookt heerlijk en Ilse heeft duidelijk vaker als gastvrouw opgetreden, ze hoeft dan ook niet in de leer bij Meneer Reimers.

Wij zijn hier met zijn drieën en besluiten elk een ander gerecht te nemen. Franse uiensoep (4,50), rundercarpaccio (8,50), en gerookte zalm (7,50) als vooraf, smaken allen goed. Als hoofd gaan we voor tournedos (18,75 en meteen het duurste van de kaart), varkenshaasmedaillons (15,00) en huisgemarineerde kipsaté (13,50). De kipsaté wordt hier niet gemaakt van kipfilet maar van kippedijen die een stuk malser zijn. Bij de gerechten krijgen we frites, geroerbakte verse groenten en een standaard salade. Als toe gaan we voor een parfait van bosvruchten maar dit blijkt niet onze favoriet te zijn, de parfait is te vast van structuur. Dit nagerecht staat inmiddels niet meer op de kaart. We kunnen concluderen dat Buitengewoon een fijne brasseriekaart hanteert met dito prijzen. We komen hier dan ook graag weer terug.

Restaurant Buitengewoon eten en drinken, Sluiskant 25, Leidschendam. www.buitengewoon-eten-drinken.nl

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.